Autor: Tööstusuudised.ee • 30. mai 2019

Saku Õlletehas kavandab enda heitveejaama rajamist

Saku Õlletehas pöörab oma tootmises aina suuremat tähelepanu keskkonnasäästule ja lähiaastatel on plaanis rajada ka enda heitveejaam.
Jaan Härms
Foto: Andras Kralla

Ettevõtte juhatuse liige Jaan Härms ütleb, et järgmiste aastate suurimaks keskkonnaalaseks algatuseks on kava rajada tehase enda heitveejaam. Ühtlasi annaks heitveejaam võimaluse kasutada vee puhastamisel tekkivat biogaasi tootmisprotsessis.

„Viimaste aastate olulisimate keskkonnasäästule suunatud tähistena tootmises võib välja tuua näiteks energiatarbimise puhul ligi 20-protsendilise ja veetarbimisel 14-protsendilise efektiivsuse kasvu,“ rääkis Härms. „Juba täna kasutame sajaprotsendiliselt tootmises taastuvatest allikatest toodetud elektrit ning meie laiem eesmärk on kogu Carlsberg grupis 2030. aastaks saavutada tootmises täielik süsinikneutraalsus.“

Eelmisel nädalal pälvis Saku Õlletehas ka vastutustundliku ettevõtluse hõbemärgise, millega tunnustati juba seitsmendat aastat järjest joogitootjat panust tööohutuse, keskkonnahoiu ja kogukonnasuhete edendamisel.

„Suure tööstusettevõtte ja arvestatava tööandjana pingutame pidevalt selle nimel, et meie tegevus oleks jätkusuutlik ja ümbritsevat keskkonda arvestav,“ märkis Härms.

Härmsi sõnul järgib Saku Õlletehas Carlsberg grupi ambitsioonikat jätkusuutlikkuse plaani „Together Towards Zero“ ehk tegevuskava, mille eesmärgiks on tootmises keskkonnaneutraalsuse saavutamine ja tööõnnetuste vältimine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077